Home Opskrifter Salater og råkost GræsK kartoffelsalat
GræsKinspireret kartoffelsalat med feta og oliven
Portionen er til 4-6 personer
Ingredienser
1 kg. Bagekartofler
½ dl olivenolie
2 spsk. citronsaft
2 tsk. tørret oregano
400 g (ca. 3) peberfrugter i forskellige farver
2 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
Salt og peber
50 g sorte oliven (helst græske kalamataoliven med sten)
75 g fetaost, gerne gedefeta
Evt. bredbladet persille (jeg brugte basilikum)
 
Fremgangsmåde
  1. Kartoflerne med skræl vaskes, halveres på langs og skæres i smalle både på den lange led.
  2. De lægges i et ildfast fad og blandes med olie, citronsaft, salt, peber og oregano
  3. Bages ved 250o til de er brune og bagte, ca. 40 min. Vend dem forsigtigt undervejs
  4. Peberfrugterne udkernes og skæres i tykke strimler.
  5. Bland dem med olie, hakket hvidløg, salt og pber.
  6. De bages samtidig med kartoflerne i et andet ildfast fad i ca. 30 mi. De skal være let brændte og bagte. Vend også i dem undervejs.
  7. Når kartoflerne og peberfrugterne er afkølede, vendes de forsigtigt sammen i et fad.
  8. Fetaen skæres i tynde flager eller smuldres over og olivenerne lægges på til sidst.